Ana-Maria Dabija

Prelegeri din cadrul asociației de formare și perfecționare profesională Dabija & Asociații

10/04/2024
Ana Maria Dabija

Conform Strategiei naționale de învățare pe tot parcursul vieții, document adoptat în anul 2015 de ”Învăţarea pe tot parcursul vieţii este un proces continuu de oportunităţi flexibile de învăţare, corelând învăţarea şi competenţele dobândite în instituţiile formale cu dezvoltarea competenţelor în contexte non-formale şi informale, în special la locul de muncă.”

Astfel , acționând în conformitate cu obiectivul UE, ”principalul obiectiv strategic al României pentru anul 2020 este ca cel puţin 10% din populaţia adultă (cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani) să participe la activităţi de învăţare pe tot parcursul vieţii” (https://eurydice.eacea.ec.europa.eu/ro/national-education-systems/romania/strategia-de-invatare-de-lungul-intregii-vieti).

Programul European Euridyce continuă să promoveze educația și formarea profesională a adulților, în sistem subvenționat sau privat.

Ceea ce propunem este organizarea de cicluri și module de actualizare a informațiilor (perfecționare profesională) preponderent pentru profesioniștii din construcții dar nu numai.

Și cum trebuia să începem de undeva…

… Asociația de formare continuă și perfecționare profesională Dabija & Asociații, în parteneriat cu Alumil S. A. și AGC Glass a organizat în data de 16 martie 2024 primul modul de cursuri lifelong learning, cu tema Pereți cortină.
Gazdă ne-a fost firma ALUMIL, în showroom-ul căreia s-a desfășurat acțiunea (Șos. Bucuresti-Ploiesti 42-44, Baneasa Business & Technology Park, Corp A1, Parter

 https://www.alumil.com/romania/showrooms/showroom-romania)
Prezentările au fost susținute de specialiști din piața produselor pentru construcții: Ana Călușaru de la Alumil SA și Dragoș Matei, reprezentantul firmei AGC Glass. Și desigur Ana-Maria Dabija, inițiatorul acestor module de perfecționare profesională.

Puncte forte: pe lângă competența specialiștilor și calitatea prezentărilor acestora, spațiul de desfășurare a permis o mult mai bună înțelegere a sistemelor, dat fiind că participanții au putut vedea / atinge profilele și subansamblurile, având astfel o idee mult mai clară în ceea ce privește gabaritele, culorile, texturile și sistemele care se pot utiliza în alcătuirea pereților-cortină, atât la nivel de principii generale cât și concret, prin produsele firmelor asociate în derularea acestui demers profesional.

La modulul de sâmbătă 16 martie au participat arhitecți, ingineri și studenți-arhitecți din București și nu numai.

Sperăm ca această acțiune să fi fost prima dintr-o serie și nu doar un eveniment punctual.

Reamintim că pe site-ul nostru se găsește oferta formativă de principiu (https://am-dabija.ro/formare-profesionala/), care poate fi modelată și conform nevoilor solicitanților.

Suntem aici, la un click distanță și împreună am putea deveni mai buni profesioniști.

Puteți vedea aici programul.

Galerie de imagini de la eveniment:

 

Citește și:

Ana-Maria Dabija
© 2024 Copyright
Ana-Maria Dabija - Birou Individual de Arhitectură.
Consultanță in arhitectură si construcții
Toate drepturile rezervate
crossmenuchevron-down