Ana-Maria Dabija

Dabija & Friends

De fapt acest concept – căci este mai mult decât un motto – a apărut la... curs: tot ceea ce am predat o viață este legat de practica profesională, de materiale, produse și sisteme pentru construcții.

Am învățat multe vorbind cu specialiști de la firme, participând la lansări de produse, la conferințe, la expoziții... din cataloagele de specialitate, din demonstrațiile făcute, din mostrele pe care le-am văzut sau le-am primit.

Mergeam la ConstructExpo, prin anii 1996-2000 cu... valiza, că sacoșele nu ajungeau.  Și ce aflam, transmiteam mai departe la curs. Dar... devenea, cred, plicticos să povestesc eu ceva ce mi-a povestit altcineva așa că nu-i mai bine ca acel ”altcineva” să vină și să povestească? Pe tematica dată de mine; cu filmulețe, cu reviste, cu mostre, cu umor, cu știință...și de aici am extins lista invitaților cu arhitecți din producție, cu profesori care aveau ce povesti despre alte lucruri în afara cursurilor lor.

...și pentru că era o invitație prietenească, într-un spațiu unde și studenții optaseră să vină (cursul era opțional), am considerat că era o întâlnire între prietenii mei din ambele direcții: ”adulți” pe de o parte – arhitecți, ingineri, geologi, specialiști de la firme de produse pentru construcții – și ”copii” pe de altă parte: studenții care se înscriseseră la aces curs. Și de-aici denumirea: Dabija & Friends.

Chiar dacă nu mai este vorba despre curs (neapărat), ideea că există un loc unde se pot întâlni prietenii mei mai vechi și mai noi, ”la o cafea și o poveste cu și despre produse pentru construcții” se păstrează.

Tablou Oana Gheorghiu
Autor: arh. Oana Gheorghiu

FORMARE PROFESIONALĂ

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA ZGOMOTULUI (F) – ACUSTICA ÎN CONSTRUCȚII

Mariana Stan. Cel mai bun acustician de construcții pe care îl avem în România.
Sălile noastre de spectacole ”sună” și pentru că, majoritatea, au trecut prin mâna domniei sale: de la început, de la proiect sau... ca să dreagă ce au stricat alții din nepricepere... Și nu e doar un profesionist de excepție; este un profesor dedicat și o prietenă minunată!

Vezi info
Ana-Maria Dabija
© 2024 Copyright
Ana-Maria Dabija - Birou Individual de Arhitectură.
Consultanță in arhitectură si construcții
Toate drepturile rezervate
crossmenuchevron-down